Hallo, uw ananas is op de Dolce plantage in Panama opgegroeid.

Kom meer te weten
over de ananasteelt.

Naar de interactieve film

Dolce

Kort en goed om te weten: hier vindt u het belangrijkste over land en mensen, klimaat en regio, waarin onze plantage ligt.

Dole certificaten

De certificaten geven blijk van Dole's veelomvattende verantwoordelijkheid ten opzichte van mens en natuur. Dit betreft alle sociale en milieukundige aspecten van de teelt van bananen tot het verpakkingsproces. Het resultaat laat bijvoorbeeld zien dat de gemeenten rond de plantages van de verreikende maatregelen profiteren.

GlobalGAP verlangt vrijwillige normen voor de productie van landbouwproducten over de hele wereld. GlobalGAP werd opgericht om consumenten ervan te verzekeren dat de productietechnieken van de landbouw het milieu minder belasten, dat minder chemische middelen worden gebruikt en om de gezondheid van de arbeidskrachten verantwoordelijk te beschermen.

The Rainforest Alliance werkt er aan de biodiversiteit te bewaren en hun leefklimaat te beschermen. Daarvoor moeten het bodemgebruik en de bedrijfspraktijken en het consumentengedrag anders worden.

De certificering is op drie pijlers van duurzaamheid gebouwd: Milieubescherming, sociale gerechtigheid en economische ontwikkelingsmogelijkheden.

Panama

Een klein land tussen Costa Rica en Colombia met een meer dan 1900 km lange kust. Hier op de zuidelijkste punt van Centraal-Amerika verbindt een van de meest bevaren kanalen ter wereld de Atlantische en Grote Oceaan: het Panamakanaal.

Het geheim van de ananas

Er zijn talrijke mythen over hoe je de beste ananas kiest. Of aan de kroon trekken, de kleur beoordelen of aan de schil ruiken helpt? We vertrouwen u het geheim toe waaraan men de beste vrucht echt herkent. Bovendien tonen we hoe u eenvoudig en snel een ananas opensnijdt. Kijk zelf!

Feiten

De natuur heeft ruimte nodig. Deze plantage is ruim 1,2 vierkante kilometer groot. Of zo groot als 168 voetbalvelden.

60 mensen werken op deze plantage.

Farm Tour

Klimaat

Droogteperiode (december-april) of regentijd (mei-november), amper noordelijk van de evenaar is het altijd tropisch. Aan de kust met gemiddeld 32 °C koelt het ´s nachts slechts af tot 21 °C. Centraal wordt het naargelang de hoogteligging iets kouder. In Panama zijn orkanen een uitzondering.

  • Lokale tijd: 6:44 (GMT -05:00)
  • motregen
  • Vochtigheid 94%
19.11°

graden Celsius

Chirquí

Hier is er geen specifieke droogteperiode, daarom wordt een onderscheid gemaakt tussen regenrijke en regenarme maanden. De regio biedt bergland met koffieplantages en de golf van Chiriquí met eilanden, klippen en natuurlijke Marineparken.

Karte

Andere farms bezoeken

Ervaar op onze ananas- en bananenplantages alles over land en mensen.