Hallo, uw ananas is op de Ono plantage in Ivoorkust opgegroeid.

Kom meer te weten
over de ananasteelt.

Naar de interactieve film

Ono

Kort en goed om te weten: hier vindt u het belangrijkste over land en mensen, klimaat en regio, waarin onze plantage ligt.

Dole certificaten

De certificaten geven blijk van Dole's veelomvattende verantwoordelijkheid ten opzichte van mens en natuur. Dit betreft alle sociale en milieukundige aspecten van de teelt van bananen tot het verpakkingsproces. Het resultaat laat bijvoorbeeld zien dat de gemeenten rond de plantages van de verreikende maatregelen profiteren.

Dole hanteert ISO 14001 als norm voor zijn milieu­managementsystemen. Dit omvat ook programma's
voor onafhankelijke leveranciers.

De in 1997 opgestelde norm wordt wereldwijd voor de uitvoering van milieudoelen erkend, bijvoorbeeld bij afvalbeheer en om nadelige veranderingen van lucht, water en bodem te vermijden.

GlobalGAP verlangt vrijwillige normen voor de productie van landbouwproducten over de hele wereld. GlobalGAP werd opgericht om consumenten ervan te verzekeren dat de productietechnieken van de landbouw het milieu minder belasten, dat minder chemische middelen worden gebruikt en om de gezondheid van de arbeidskrachten verantwoordelijk te beschermen.

Ivoorkust

Een van de best ontwikkelde landen in West-Afrika. Het strekt zich uit vanaf het regenwoud en de mangroven aan de kust tot aan de droge savanne in het noorden. Er worden wel zo'n 70 lokale talen gesproken. Het is de grootste cacao-exporteur ter wereld en geliefd om zijn tropische vruchten als bananen en ananas.

Het geheim van de ananas

Er zijn talrijke mythen over hoe je de beste ananas kiest. Of aan de kroon trekken, de kleur beoordelen of aan de schil ruiken helpt? We vertrouwen u het geheim toe waaraan men de beste vrucht echt herkent. Bovendien tonen we hoe u eenvoudig en snel een ananas opensnijdt. Kijk zelf!

Feiten

De natuur heeft ruimte nodig. Deze plantage is ruim 10,8 vierkante kilometer groot. Of zo groot als 1.506 voetbalvelden.

515 mensen werken op deze plantage.

Farm Tour

Klimaat

Het hete en vochtige weer aan de kust met 25-30° C is ideaal voor bananen en ananas. Het hele jaar door waait er tropische lucht vanuit de Golf van Guinea. Tot buitengewone droogte komt het soms door de sterke wind uit het droge Noorden, de zogenaamde harmattan.

  • Lokale tijd: 23:00 (GMT +00:00)
  • onweersbui
  • Vochtigheid 83%
27°

graden Celsius

Sud-Comoé

In het zuiden grenst de regio aan de Atlantische Oceaan en in het oosten aan Ghana.

Karte

Andere farms bezoeken

Ervaar op onze ananas- en bananenplantages alles over land en mensen.