Hallo, uw bio-banaan is op de Sausalito farm in Peru opgegroeid.

Sausalito

Kort en goed om te weten: hier vindt u het belangrijkste over land en mensen, klimaat en regio, waarin onze plantage ligt.

Dole certificaten

De certificaten geven blijk van Dole's veelomvattende verantwoordelijkheid ten opzichte van mens en natuur. Dit betreft alle sociale en milieukundige aspecten van de teelt van bananen tot het verpakkingsproces. Het resultaat laat bijvoorbeeld zien dat de gemeenten rond de plantages van de verreikende maatregelen profiteren.

De Control Union definieert ecologische landbouw als een productiemanagementssysteem voor het herstel, behoud en de verbetering van de ecologische harmonie. Ze zet in op bodemvruchtbaarheid door minerale en natuurlijke mest en op verbetering van de biologische cycli door natuurlijke insecten- en ziektebestrijding.

Peru

Peru ligt uitgestrekt over vrijwel de hele Pacifische kust van Zuid-Amerika, net ten zuiden van de evenaar. Het land heeft uiteenlopende klimaten en verschillende regio's die geschikt zijn voor de teelt van allerlei soorten groente en fruit. Biologische bananen worden vooral in het noordwesten van het land verbouwd, dichtbij de grens met Ecuador.

Wat is de Dale-stichting?

De teelt en export van biologische bananen naar het buitenland heeft een positief effect op de levensstandaard in de plattelandsdorpjes van de regio Piura. Toch blijven sociale behoeften een punt van aandacht. De Dale-stichting is in deze productieregio al tien jaar actief door het leveren van gezondheidszorg en de lokale ondersteuning van educatieve projecten. Ontdek wat de werkwijze van de Dale-stichting is en wat de positieve effecten hiervan zijn voor de producenten van biologische bananen, de plantagearbeiders en hun gezinnen en dorpen. Bekijk de video en leer meer over Dale!

Feiten

De natuur heeft ruimte nodig. Deze plantage is ruim 0,5 vierkante kilometer groot. Of zo groot als 64 voetbalvelden.

70 mensen werken op deze plantage.

Farm Tour

Klimaat

Het weer in Peru is het hele jaar door redelijk stabiel. De nachten zijn koud en in de ochtend wordt het warmer. De temperatuur loopt tot de middag continu op.Vanaf het hooggebergte tot de zee verandert het klimaat geleidelijk aan: het begint met sneeuw in de bergen en eindigt warm en zonnig aan de kust,

  • Lokale tijd: 2:42 (GMT -05:00)
  • licht bewolkt
  • Vochtigheid 80%
17.25°

graden Celsius

Sullana

Sullana ligt in het noordwestelijke deel van Peru. Bananen hebben in deze regio katoen als belangrijkste gewas vervangen, maar er worden ook druiven en mango's verbouwd. In Sullana is het weer erg warm met weinig regen. Dit is ongewoon voor een regio waar bananen worden verbouwd. Ondanks het zeer droge klimaat is Sullana een belangrijke landbouwregio, dankzij de vruchtbare grond en het water dat door de Chira-rivier uit het Andesgebergte naar deze regio wordt gebracht.

Karte

Andere farms bezoeken

Ervaar op onze ananas- en bananenplantages alles over land en mensen.