Hallo, uw banaan is op de Magdalena farm in Colombia opgegroeid.

Kom meer te weten over de bananenteelt.

Naar de farmtour NAAR DE VIRTUAL-REALITY-TOCHT

Magdalena

Kort en goed om te weten: hier vindt u het belangrijkste over land en mensen, klimaat en regio, waarin onze plantage ligt.

Dole certificaten

De certificaten geven blijk van Dole's veelomvattende verantwoordelijkheid ten opzichte van mens en natuur. Dit betreft alle sociale en milieukundige aspecten van de teelt van bananen tot het verpakkingsproces. Het resultaat laat bijvoorbeeld zien dat de gemeenten rond de plantages van de verreikende maatregelen profiteren.

GlobalGAP verlangt vrijwillige normen voor de productie van landbouwproducten over de hele wereld. GlobalGAP werd opgericht om consumenten ervan te verzekeren dat de productietechnieken van de landbouw het milieu minder belasten, dat minder chemische middelen worden gebruikt en om de gezondheid van de arbeidskrachten verantwoordelijk te beschermen.

SA 8000 is een internationaal certificeringssysteem dat
de sociale verantwoordelijkheid van firma's controleert, beoordeelt en certificeert. Met name kinderarbeid, gedwongen arbeid, vrijheid van vereniging, discriminatie, arbeidstijden en bezoldiging worden getest.

The Rainforest Alliance werkt er aan de biodiversiteit te bewaren en hun leefklimaat te beschermen. Daarvoor moeten het bodemgebruik en de bedrijfspraktijken en het consumentengedrag anders worden.

De certificering is op drie pijlers van duurzaamheid gebouwd: Milieubescherming, sociale gerechtigheid en economische ontwikkelingsmogelijkheden.

Colombia

Columbia ligt als op drie na grootste land van Zuid-Amerika tussen de Grote en de Atlantische Oceaan. Het heeft laagland aan de kust, meer dan 5700 m hoog Andesgebergte en tropisch regenwoud. Tussen bergen en zee groeien de bananen. Overigen zijn bakbananen hier een populair bijgerecht. En 'appelbananen' een dessert.

Het bananenverhaal

Het bananenverhaal toont in 3 minuten het hele leven van een banaan. Want voordat een banaan bij u in de supermarkt ligt, was zij bijna een jaar in de tropen, is ze krom, geel en zoet geworden en heeft ze duizenden kilometers gereisd. Wij wensen u veel plezier!

Feiten

De natuur heeft ruimte nodig. Deze plantage is ruim 2,3 vierkante kilometer groot. Of zo groot als 318 voetbalvelden.

173 mensen werken op deze plantage.

Farm Tour

Klimaat

Warm en tropisch vochtig, waar bananen van houden. Ondanks de Atlantische kust is het risico op orkanen klein vergeleken met Centraal-Amerikaanse landen. Eerder bestaat het gevaar op een droogte, genaamd 'La Niña' dan dat het door het fenomeen 'El Niño' tot overstromingen komt.

  • Lokale tijd: 2:25 (GMT -05:00)
  • half bewolkt
  • Vochtigheid 92%
23.23°

graden Celsius

Urabá

De grootste bananenregio met 75% van de totale export. Het klimaat is warm en erg regenachtig wat de bananen voldoende water geeft. Daarna worden ze in kleine schuiten over rivieren naar zee gebracht en met scheepskranen geladen.

Karte

Andere farms bezoeken

Ervaar op onze ananas- en bananenplantages alles over land en mensen.