Hallo, uw ananas is op de Montecristo plantage in Honduras opgegroeid.

Kom meer te weten
over de ananasteelt.

Naar de interactieve film

Montecristo

Kort en goed om te weten: hier vindt u het belangrijkste over land en mensen, klimaat en regio, waarin onze plantage ligt.

Dole certificaten

De certificaten geven blijk van Dole's veelomvattende verantwoordelijkheid ten opzichte van mens en natuur. Dit betreft alle sociale en milieukundige aspecten van de teelt van bananen tot het verpakkingsproces. Het resultaat laat bijvoorbeeld zien dat de gemeenten rond de plantages van de verreikende maatregelen profiteren.

GlobalGAP verlangt vrijwillige normen voor de productie van landbouwproducten over de hele wereld. GlobalGAP werd opgericht om consumenten ervan te verzekeren dat de productietechnieken van de landbouw het milieu minder belasten, dat minder chemische middelen worden gebruikt en om de gezondheid van de arbeidskrachten verantwoordelijk te beschermen.

Dole hanteert ISO 14001 als norm voor zijn milieu­managementsystemen. Dit omvat ook programma's
voor onafhankelijke leveranciers.

De in 1997 opgestelde norm wordt wereldwijd voor de uitvoering van milieudoelen erkend, bijvoorbeeld bij afvalbeheer en om nadelige veranderingen van lucht, water en bodem te vermijden.

Honduras

Het vroegere Maya-gebied grenst in het noorden aan de Caraїbische Zee en in het zuiden aan de Grote Oceaan. In het noordwesten ligt San Pedro Sula in het dichtbevolkte laagland. Langs de noordoostkust loopt de grote laaglandjungle met het door de UNESCO beschermde biosfeerreservaat Río Plátano.

Het geheim van de ananas

Er zijn talrijke mythen over hoe je de beste ananas kiest. Of aan de kroon trekken, de kleur beoordelen of aan de schil ruiken helpt? We vertrouwen u het geheim toe waaraan men de beste vrucht echt herkent. Bovendien tonen we hoe u eenvoudig en snel een ananas opensnijdt. Kijk zelf!

Feiten

De natuur heeft ruimte nodig. Deze plantage is ruim 24,4 vierkante kilometer groot. Of zo groot als 3.422 voetbalvelden.

1.523 mensen werken op deze plantage.

Farm Tour

Klimaat

Het tropische klimaat is in de hoger gelegen gebieden van het binnenland gematigd. In het vochtige en warme Caraїbische laagland groeien ananassen en bananen bij een gemiddelde jaartemperatuur van rond 26 °C. Aan de Caraїbische kust regent het van mei tot oktober, vochtig is het altijd.

  • Lokale tijd: 2:44 (GMT -06:00)
  • licht bewolkt
  • Vochtigheid 78%
22.97°

graden Celsius

Porvenir, Atlántida

De landelijke provincie aan de Caraїbische kust is ideaal voor de lokale teelt van suikerriet, bananen, ananas, mais en rijst. In het buitenland dweept men ook met de witte zandstranden en het nabijgelegen nationaal park Pico Bonito.

Karte

Andere farms bezoeken

Ervaar op onze ananas- en bananenplantages alles over land en mensen.