Hallo, uw banaan is op de San José farm in Ecuador opgegroeid.

Kom meer te weten over de bananenteelt.

Naar de farmtour NAAR DE VIRTUAL-REALITY-TOCHT

San José

Kort en goed om te weten: hier vindt u het belangrijkste over land en mensen, klimaat en regio, waarin onze plantage ligt.

Dole certificaten

De certificaten geven blijk van Dole's veelomvattende verantwoordelijkheid ten opzichte van mens en natuur. Dit betreft alle sociale en milieukundige aspecten van de teelt van bananen tot het verpakkingsproces. Het resultaat laat bijvoorbeeld zien dat de gemeenten rond de plantages van de verreikende maatregelen profiteren.

GlobalGAP verlangt vrijwillige normen voor de productie van landbouwproducten over de hele wereld. GlobalGAP werd opgericht om consumenten ervan te verzekeren dat de productietechnieken van de landbouw het milieu minder belasten, dat minder chemische middelen worden gebruikt en om de gezondheid van de arbeidskrachten verantwoordelijk te beschermen.

The Rainforest Alliance werkt er aan de biodiversiteit te bewaren en hun leefklimaat te beschermen. Daarvoor moeten het bodemgebruik en de bedrijfspraktijken en het consumentengedrag anders worden.

De certificering is op drie pijlers van duurzaamheid gebouwd: Milieubescherming, sociale gerechtigheid en economische ontwikkelingsmogelijkheden.

Ecuador

Dit land in Zuid-Amerika ligt tussen Columbia, en Peru en Ecuador, een van de meest veelzijdige landen op aarde met hoogland, vulkanische bergen, Amazoneregenwoud en laag kustgebied. Dankzij het tropische klimaat en vruchtbare aarde is Ecuador de op een na grootste bananenleverancier met meer dan 30% van de wereldexport.

Dale Foundation

Via deze stichting promoot Dole in landelijke regio's van Ecuador met name opleiding, gemeenschapszin en gezondheid, bijv. met excursies voor kinderen, voetbaltoernooien op scholen, vervolgopleidingen voor leraren of adviesbureaus voor families. Ontdek de Dale Foundation!

Feiten

De natuur heeft ruimte nodig. Deze plantage is ruim 1,3 vierkante kilometer groot. Of zo groot als 185 voetbalvelden.

119 mensen werken op deze plantage.

Farm Tour

Klimaat

Twee tegengestelde stromingen in de Grote Oceaan beïnvloeden sterk het klimaat. De warme noordelijke stroming kan in de regentijd 'El Niño' opwekken en overstromingen veroorzaken. In de zomertijd houdt de koude Humboldtstroming de regen weg en dat kan op den duur tot droogte leiden, genaamd 'La Niña'.

  • Lokale tijd: 2:28 (GMT -05:00)
  • bewolkt
  • Vochtigheid 94%
23.36°

graden Celsius

Los Rios, Guayas

De grootste stad met de belangrijkste zeehaven van Ecuador. Prima voor de export van bananen zolang het vulkaanas hun schillen niet aantast.

Karte

Andere farms bezoeken

Ervaar op onze ananas- en bananenplantages alles over land en mensen.