Hallo, uw ananas is op de El Bosque plantage in Costa Rica opgegroeid.

Kom meer te weten
over de ananasteelt.

Naar de interactieve film

El Bosque

Kort en goed om te weten: hier vindt u het belangrijkste over land en mensen, klimaat en regio, waarin onze plantage ligt.

Dole certificaten

De certificaten geven blijk van Dole's veelomvattende verantwoordelijkheid ten opzichte van mens en natuur. Dit betreft alle sociale en milieukundige aspecten van de teelt van bananen tot het verpakkingsproces. Het resultaat laat bijvoorbeeld zien dat de gemeenten rond de plantages van de verreikende maatregelen profiteren.

GlobalGAP verlangt vrijwillige normen voor de productie van landbouwproducten over de hele wereld. GlobalGAP werd opgericht om consumenten ervan te verzekeren dat de productietechnieken van de landbouw het milieu minder belasten, dat minder chemische middelen worden gebruikt en om de gezondheid van de arbeidskrachten verantwoordelijk te beschermen.

Dole hanteert ISO 14001 als norm voor zijn milieu­managementsystemen. Dit omvat ook programma's
voor onafhankelijke leveranciers.

De in 1997 opgestelde norm wordt wereldwijd voor de uitvoering van milieudoelen erkend, bijvoorbeeld bij afvalbeheer en om nadelige veranderingen van lucht, water en bodem te vermijden.

De non-profitorganisatie Fair Trade USA test en certi­ficeert fair verhandelde producten in Noord-Amerika. Transacties tussen leveranciers en distributeurs garanderen de landbouwers en medewerkers voor hun waar eerlijke prijzen en lonen, veilige voorwaarden ter bescherming van het leefmilieu en fondsen voor hun gemeenten.

Costa Rica

In Centraal-Amerika tussen de Atlantische en Grote Oceaan ligt het kleine land met ruim 100 vulkanen. Vijf daarvan zijn nog actief. Op zijn zeer vruchtbare bodem groeien 10.000 verschillende plantensoorten. Costa Rica is wereldberoemd om zijn hoogwaardige koffie, zoete ananas en natuurlijk de heerlijke bananen.

De milieubeschermer

Max León Pérez houdt zich bezig met duurzaamheidsprojecten bij Dole. Hij toont leerlingen en plaatselijke bewoners hoe we allemaal samen iets voor de wereld kunnen doen, door het leefmilieu goed te behandelen. Beleef een dag met hem en leer hoe duurzaam Dole produceert.

Feiten

De natuur heeft ruimte nodig. Deze plantage is ruim 8,5 vierkante kilometer groot. Of zo groot als 1.196 voetbalvelden.

433 mensen werken op deze plantage.

Farm Tour

Klimaat

Het tropisch vochtige klimaat van Costa Rica is voor de fruitteelt ideaal. Hier kan het dagelijks regenen en is het altijd warm met gemiddeld 27 °C in de zomer van december tot april. En zelfs in de regentijd van mei tot november daalt de temperatuur zelden onder de 17 °C.

  • Lokale tijd: 1:12 (GMT -06:00)
  • onbewolkt
  • Vochtigheid 77%
19.59°

graden Celsius

Limón

Aan de Atlantische kust van Costa Rica is de bevolking bont gemengd. Hier leeft het grootste deel van de inheemse Caribische bevolking.

Karte

Andere farms bezoeken

Ervaar op onze ananas- en bananenplantages alles over land en mensen.