Hallo, uw banaan is op de Perla 1 farm in Costa Rica opgegroeid.

Kom meer te weten over de bananenteelt.

Naar de farmtour NAAR DE VIRTUAL-REALITY-TOCHT

Perla 1

Kort en goed om te weten: hier vindt u het belangrijkste over land en mensen, klimaat en regio, waarin onze plantage ligt.

Dole certificaten

De certificaten geven blijk van Dole's veelomvattende verantwoordelijkheid ten opzichte van mens en natuur. Dit betreft alle sociale en milieukundige aspecten van de teelt van bananen tot het verpakkingsproces. Het resultaat laat bijvoorbeeld zien dat de gemeenten rond de plantages van de verreikende maatregelen profiteren.

GlobalGAP verlangt vrijwillige normen voor de productie van landbouwproducten over de hele wereld. GlobalGAP werd opgericht om consumenten ervan te verzekeren dat de productietechnieken van de landbouw het milieu minder belasten, dat minder chemische middelen worden gebruikt en om de gezondheid van de arbeidskrachten verantwoordelijk te beschermen.

The Rainforest Alliance werkt er aan de biodiversiteit te bewaren en hun leefklimaat te beschermen. Daarvoor moeten het bodemgebruik en de bedrijfspraktijken en het consumentengedrag anders worden.

De certificering is op drie pijlers van duurzaamheid gebouwd: Milieubescherming, sociale gerechtigheid en economische ontwikkelingsmogelijkheden.

Costa Rica

In Centraal-Amerika tussen de Atlantische en Grote Oceaan ligt het kleine land met ruim 100 vulkanen. Vijf daarvan zijn nog actief. Op zijn zeer vruchtbare bodem groeien 10.000 verschillende plantensoorten. Costa Rica is wereldberoemd om zijn hoogwaardige koffie, zoete ananas en natuurlijk de heerlijke bananen.

Hoe wij grondstoffen hergebruiken?

Dole gebruikt kunststof, o.a. in de vorm van plastic hulzen om de bananenstruiken goed te beschermen. Er wordt zo veel mogelijk plastic afval verzameld, gesorteerd en opnieuw gebruikt of tot balen verpakt en gerecycled. Deze film laat zien hoe dat in z'n werk gaat.

Feiten

De natuur heeft ruimte nodig. Deze plantage is ruim 1,8 vierkante kilometer groot. Of zo groot als 248 voetbalvelden.

91 mensen werken op deze plantage.

Farm Tour

Klimaat

Het tropisch vochtige klimaat van Costa Rica is voor de fruitteelt ideaal. Hier kan het dagelijks regenen en is het altijd warm met gemiddeld 27 °C in de zomer van december tot april. En zelfs in de regentijd van mei tot november daalt de temperatuur zelden onder de 17 °C.

  • Lokale tijd: 1:49 (GMT -06:00)
  • licht bewolkt
  • Vochtigheid 90%
22.02°

graden Celsius

Limón

Aan de Atlantische kust van Costa Rica is de bevolking bont gemengd. Hier leeft het grootste deel van de inheemse Caribische bevolking.

Karte

Andere farms bezoeken

Ervaar op onze ananas- en bananenplantages alles over land en mensen.