Wij onderzoeken uw gezondheid. Ontdek met "My Energy" onze formule voor een vervuld en lang leven vol energie. 

Begin nu!

My Energy
Naar boven

Levensfilosofie

Gezond, fit en gelukkig, een leven lang! Dat klinkt als een sprookje, maar is met een beetje achtergrondkennis heel eenvoudig. Wij van Dole en onze eigenaar David H. Murdock zijn overtuigd: een in alle opzichten gezondere levensstijl maakt een lang en vervuld leven mogelijk. Daarom hebben we de My Energy-code ontwikkeld, een formule voor welbevinden en echte levenskwaliteit.

De boodschap is uiterst eenvoudig: voed je bewust, beweeg regelmatig en volg een persoonlijke drijfveer. Leer onze filosofie en de indrukwekkende voorbeelden David H. Murdock en dr. Giorgos Vrettos kennen.

David H. Murdock

"Ik wil graag 125 jaar worden.“

David Murdock

Sommige mensen hebben het in zich om het leven van ons allemaal te veranderen. In positieve zin. De 92-jarige eigenaar van Dole, David H. Murdock, is zo iemand. Hij is een geëngageerde pionier, initiatiefnemer en filantroop en op talrijke manieren een voorbeeld voor ons en ons initiatief "My Energy“. Sinds het overlijden van zijn echtgenote aan kanker, houdt David H. Murdock zich intensief bezig met gezondheid en voeding. Om deze verworven kennis uit te breiden en voor ons allemaal bruikbaar te maken, richtte hij met zijn eigen vermogen het North Carolina Research Campus op. Hij is ervan overtuigd dat een algemene gezonde levensstijl tot meer levenskwaliteit en een langer leven leidt – het bewijs daarvan wordt niet enkel door intensieve studies geleverd, maar ook door hem zelf met zijn vitaliteit tot op hoge leeftijd. Dagelijks een smoothie van vers fruit en veel groente, vis en regelmatig sporten zoals fietsen, geven hem energie en kracht. Tel daarbij een positieve levenshouding op en het motto: alles is mogelijk, men moet het alleen proberen.

Dr. Giorgos Vrettos

"Voor mij is de zee een bron van leven.“

Giorgos Vrettos

Een leven zonder sport? Ondenkbaar voor de 80-jarige Dr. Giorgos Vrettos. Als arts begeleidde hij jarenlang het Griekse Olympische team en zelf verscheen hij aan de start bij talloze wedstrijden. Ook vandaag nog is hij een fervente zwemmer en geniet hij van elke minuut in het water. Wandelingen met zijn hond en veel tijd met zijn kleinkinderen houden hem actief en geven hem veel energie. Uiteraard eet hij als schoolvoorbeeld van "My Energy“ bovendien gezond en heel bewust en geeft hij de kennis daarom door zodat iedereen er baat bij heeft. Als gepensioneerde arts weet hij hoe belangrijk een gezonde levensstijl is. Zijn actieve dagelijks leven compenseert hij met opera en muziek. Als jonge man stond hij ooit voor de keuze om operazanger te worden of geneeskunde te studeren. De geneeskunde won, maar het hart van de dynamische Griek is altijd voor muziek blijven kloppen. Zo onderhoudt hij zijn muzikale passie een aantal keren per week in verschillende koren. Een vitaal, gezond leven vol energie en passie houden hem jong.

share i
Dole beschermt uw gegevens. Daarom worden de Social Media plug-ins pas actief als u dat wenst. Klik op de knop naast de betreffende button om deze te activeren.
Naar boven

Onderzoek

Van banaan tot framboos, van ananas tot citroen: al vele jaren onderzoekt Dole in zijn eigen onderzoekscentrum de stoffen in groente en fruit en de effecten ervan op onze gezondheid in alle details.

De wetenschappers van het Dole Nutrition Institute in Kannapolis zijn toonaangevend op dit onderzoeksgebied, en hun studies laten zien hoe groente en fruit het verouderingsproces vertragen, ziektes tegengaan en ons prestatievermogen kunnen vergroten. 

Je leeft maar een keer – gebruik je mogelijkheden

Gezond, fit en gelukkig – een leven lang! Dat klinkt als een sprookje, maar is met een beetje achtergrondkennis heel eenvoudig. Wij bij Dole en onze eigenaar, David H. Murdock, zijn ervan overtuigd: een algemene gezonde levensstijl maakt een lang en vervuld leven mogelijk. Daarom hebben we de Energy Code ontwikkeld, een formule voor echt welzijn en pure levenskwaliteit. Het geheim: een evenwichtige voeding met vers fruit en verse groente, regelmatig bewegen en daarbovenop een hartenwens die voldoening schenkt. Dat maakt gelukkig en gezond. Het Dole onderzoekscentrum in North Carolina onderzoekt de bestanddelen van groente en fruit en het effect ervan op ons leven in alle details. Door vandaag uw leven bewuster vorm te geven, kunt u uw gezondheid en uw energiepeil op latere leeftijd gunstig beïnvloeden. Maak samen met ons kennis met uw eigen "My Energy“-energiebronnen.

North Carolina Research Centre

Wij doen onderzoek voor uw toekomst

"Enkel wie gezond eet, kan ook gezond blijven“, daarvan is David H. Murdock overtuigd. Het was zijn droom om een plaats te creëren waar het mogelijk is om intensief en efficiënt onderzoek te doen op het gebied van voeding, gezondheid en landbouw. In 2005 richtte hij de wereldwijd unieke North Carolina Research Campus in Kannapolis op met het Dole Nutrition Institute dat daar is ondergebracht. Samen met 300 wetenschappers onderzoekt het vierkoppige deskundigenteam van Dole de verbanden tussen een lang leven en gezonde voeding. De wetenschappers onder leiding van Dr. Nicholas Gillitt concentreren zich vooral op de ingrediënten en voedingsstoffen van vers fruit en verse groente.

Mary Ann Lila

“De passie van mijn leven zijn kleine blauwe vruchten”

Mary Ann Lila

Dr. Mary Ann Lilo, directeur van het ‘North Carolina State University’s Plants for Human Health Institute’ steekt haar hele passie en energie in het onderzoek van bessen. Haar onderzoeksprogramma met de naam ‘LilaLab’ concentreert zich voornamelijk op de verbindingen in blauwe bosbessen die de gezondheid bevorderen. Deze resultaten deelt ze met wetenschappers en studenten uit de hele wereld. Meer dan 200 wetenschappelijke artikelen over bessen werden al gepubliceerd in de meest invloedrijke tijdschriften. Ze hoopt met haar intensieve onderzoek nieuwe wegen te ontdekken om chronische ziektes te voorkomen of deze zelfs te bestrijden. Met haar onderzoek wil zij de menselijke gezondheid verbeteren door een aantoonbaar juiste voeding.

Nick Gillitt

"Wij leggen aan de verbruikers uit welk effect gezonde voeding heeft op het verouderingsproces.“

Van ananas tot citroen – niemand heeft fruit en groente waarschijnlijk zo intensief onderzocht als Dr. Nicholas Gillitt. Sinds 10 jaar onderzoekt de vice-voorzitter van Dole voedingsonderzoek en directeur van het Dole Nutrition Institute de bestanddelen van fruit en groente en de invloed ervan op de mens. Zijn jarenlange studies hebben niet enkel de testmethodes maar ook onze producten verbeterd. Uit zijn pen vloeit veel actuele gebruikersinformatie en voedingsadviezen en natuurlijk talrijke wetenschappelijke publicaties voor vaktijdschriften. Blijft er naast laboratorium en voordrachten nog wel tijd over voor iets anders? De sportieve wetenschapper vult zijn energiereserves aan met beweging. Hij ontspant tijdens het hardlopen of mountainbiken en bevordert op die manier tegelijk zijn lichamelijke en geestelijke vitaliteit.

Nick Gillitt

Studieresultaat

Wij willen met onze onderzoeksactiviteiten een duurzame meerwaarde creëren en deze met u delen. We onderzoeken hoe en waarom groente, fruit en beweging goed zijn voor onze gezondheid.

Daarom vindt u hier op ons blog altijd de nieuwste resultaten van onze actuele studies en veel wetenswaardigheden rondom een gezonde levensstijl. Benut onze kennis voor een actiever en gezonder leven. 

Bessen en groene thee – een sterk team voor ons immuunsysteem

Niet alleen tijdens de winter, het seizoen van de verkoudheden, heeft ons immuunsysteem aandacht nodig. Ook aanhoudende stress op het werk of zware lichamelijke belasting verzwakken onze weerstand. Geef uw stofwisseling en uw immuunsysteem een flinke boost met groente en fruit. Zij bevatten polyfenolen (secundaire plantaardige stoffen) waaraan verschillende eigenschappen worden toegeschreven die de gezondheid bevorderen. Epidemiologische studies van de laatste jaren tonen aan dat ze in de vorm van fruit, groente en groene thee een antibacteriële werking op het lichaam kunnen hebben. De huidige studie van het Dole onderzoeksinstituut in samenwerking met de North Carolina Research Campus leverde nog andere belangrijke inzichten op. Om het effect van grotere hoeveelheden polyfenolen in het lichaam te onderzoeken, werden door de wetenschappers rond Dr. Nick Gillitt 2 weken een mix van blauwe bessen, groene thee en eiwitten van soja aan marathonlopers verstrekt. Bloedonderzoek van de studiedeelnemers wees daarna uit dat de concentratie van verscheidene ontstekingsparameters was afgenomen. "Dit resultaat wijst erop dat levensmiddelen met een hoog polyfenolgehalte zoals blauwe bessen of groene thee ons beschermen tegen virussen na een inspannende activiteit“, bevestigt Nick Gillitt, directeur van het Dole onderzoeksinstituut.

close

Wie veel groente en fruit eet, legt de basis voor een lang leven

Eet gekleurder! Talloze landelijk uitgevoerde Amerikaanse, Engelse en Duitse studies over voedselconsumptie bewijzen het: voeding met veel groente en fruit verlengt het leven. De wetenschappers zijn het erover eens dat vegetariërs, flexitariërs (mensen die zeer weinig vlees consumeren) en pescotariërs (mensen die geen vlees maar veel vis eten) gemiddeld ouder worden. Hun eetpatroon en levensstijl verminderen duidelijk het risico op talrijke chronische ziektes. Daartoe behoren overgewicht, diabetes type 2, hoge bloeddruk en hart- en vaatziektes en bepaalde soorten kanker. Groente en fruit zijn rijk aan vitaminen, mineralen, secundaire plantaardige stoffen en ballaststoffen – ofwel de essentiële bouwstenen voor alle lichaamsfuncties. Nog een pluspunt: ze bevatten tegelijkertijd weinig energie en vet. Wie veel groente en fruit eet, krijgt minder calorieën binnen en zorgt voor een lager cholesterolgehalte, langzamere celveroudering en een betere doorbloeding. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseert aan volwassenen om meer kalium (ong. 3,5 g per dag) via de voeding in te nemen. "Veel levensmiddelen zijn vandaag sterk bewerkt. Daardoor bevatten ze dikwijls niet meer voldoende voedingsstoffen. Wie veel vers fruit, groente en hoogwaardige levensmiddelen koopt, krijgt de volledige gezonde variatie“, adviseert Dr. Nick Gillitt.

close
share i
Dole beschermt uw gegevens. Daarom worden de Social Media plug-ins pas actief als u dat wenst. Klik op de knop naast de betreffende button om deze te activeren.
Naar boven

door Dr Ulrich Bauhofer My Energy Test

Ontdek wat goed voor u is! Welke levensmiddelen u energie geven, welke sport u fit maakt en hoe u uw oude dag optimaal kunt beleven – want dat is voor iedereen verschillend. Waar de ene kracht uit put, vormt een aanval op de waardevolle energiereserves bij de ander. Met de speciaal ontwikkelde test ontdekt u welk energietype u bent en hoe u uw leven het best gezond in balans kunt brengen.

Het werkt zo: klik bij de vragen de antwoorden aan die het meest op u van toepassing zijn. Wanneer er meerdere antwoorden van toepassing zijn, kies dan de optie die u het beste beschrijft. Denk niet te lang na, maar beantwoordt de vragen heel spontaan. Wees daarbij eerlijk met uzelf, zodat het resultaat waarheidsgetrouw is. Veel plezier!

Vraag 1 / 10

Welk van de volgende beschrijvingen is het best op u van toepassing?

Vraag 1

Ik kan snel enthousiast over iets zijn, ben creatief, mentaal actief en flexibel, ben snel van begrip, maar maak me ook vaak onnodig zorgen.

Ik ben graag verantwoordelijk als leider, heb een vurig temperament, ben ambitieus, vrijheidslievend, perfectionistisch en snel ongeduldig.

Ik ben zeer gestructureerd en volhardend, een levensgenieter, wind me inwendig en uiterlijk niet snel op, kan heel wat aan, heb een goed geheugen en denk diepgaand en rustig na voordat ik een beslissing neem.

share i
Dole beschermt uw gegevens. Daarom worden de Social Media plug-ins pas actief als u dat wenst. Klik op de knop naast de betreffende button om deze te activeren.